GGZ Nieuws 27 juni 2017

 

KORT GEDING STOP BENCHMARK MET ROM

Stop Benchmark ROM is een initiatief van mensen en organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg, die willen dat de Stichting Benchmark GGZ (“SBG”) ophoudt met het verwerken van gegevens van patiënten in de geestelijke gezondheidszorg. De reden hiertoe is dat SBG de patiëntgegevens in strijd met de wet verwerkt. Omdat SBG weigert de gegevensverwerking te staken zal aan de kort geding rechter 13 juli 2017 bij de Rechtbank Utrecht worden gevraagd om SBG hiertoe te bevelen.

Lees verder op Stop Benchmark met ROM.

 

PETITIE DE TOEKOMST VAN DE JEUGD GGZ

Sinds de transitie is het steeds minder goed mogelijk om te doen wat nodig is door de gemeentelijke financiering. De ballast van 25-35% bureaucratie drukt zwaar op ons, veroorzaakt wachtlijsten en tekorten, terwijl dat niet nodig is. We willen ons werk weer kunnen doen, ontdaan van de administratieve ketting die ons wordt omgelegd.

  • Initiatiefnemers kinder- en jeugdpsychiaters:
    Hilmar Backer, René Zijlstra en Renee Arnold
  • O.a. ondersteund door:
    Swanet Woldhuis (directrice NVA-Balans en oudervereniging voor ADHD), Marjan ter Avest (directrice MIND), Familie van Dooren (ouders van Emma, Robert Vermeiren (hoogleraar kinderpsychiatrie LUMC Leiden) en Youp van ’t Hek (cabaretier).

Teken de petitie en zie voor meer informatie de website Red de kinder- en jeugdpsychiatrie, red de transformatie.

Delen viaTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on FacebookEmail this to someone